فهرست مطالب

پزشکی قانونی - سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 97، بهار 1400)

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 97، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی مهدوی ثابت، علی اصغر قربانی* صفحات 1-10

    اسقاط جنین به عنوان یک پدیده اجتماعی و اخلاقی چالش برانگیز، از اعصار گذشته ذهن بشر و حکومت ها را به خود مشغول نموده است. امروزه شاهد گسترش این پدیده همگام با پیشرفت جوامع هستیم که متعاقبا واکنش متفاوت دولت ها را براساس سیاست جنایی اتخاذی به دنبال داشته است. در این نوشتار ضمن بررسی سیر تحولات قانون گذاری، رویکرد حاکم بر سیاست جنایی ایران در مواجهه با پدیده اسقاط جنین، مورد مداقه قرار گرفته است. با یک سیاست کیفری که صرفا محدود به مجازات های سرکوبگرانه باشد، توفیق چندانی حاصل نخواهد شد، خاصه در مورد اسقاط جنین که یکی از بالاترین رقم های سیاه را بخود اختصاص داده است. از آن جا که سیاست جنایی ایران در قبال این پدیده، کیفرمحور و فاقد نگرش پیشگیرانه بوده، در کنار سایر مشکلات اجتماعی و فرهنگی و معضلات اقتصادی موجب گردیده در این زمینه اهداف مدنظر مقنن و حاکمیت حاصل نگردد. بعد از انقلاب، جرم اسقاط جنین و احکام آن با نگاهی سخت گیرانه نگارش یافت؛ با تصویب قانون سقط درمانی، قانون گذار درصدد تعدیل جرم انگاری مطلق آن برآمد، لیکن در سال های اخیر، زمزمه هایی مبنی بر نسخ یا محدودیت های شدید این ماده واحده به گوش می رسد. با  تحقق این موضوع و با لحاظ پیامدهای سوء آن، سیاست جنایی ایران را حداقل در مورد پدیده اسقاط جنین در آستانه یک مسیر نزولی باید تصور نمود.

    کلیدواژگان: اسقاط جنین، سیاست جنایی، جرم انگاری، قانون سقط درمانی، پزشکی قانونی، غربالگری
  • محمدجعفر صادق پور*، یوسف فاطمی نیا صفحات 11-24

    مشخص شدن میزان دیه یا ارش پستان زن و نوک آن یکی از مباحث مهم حوزه فقه و قانون مجازات اسلامی است. هدف از این پژوهش تبیین این مهم و در نتیجه روشن تر شدن تکلیف سازمان پزشکی قانونی در کارشناسی های ناظر بر جنایت بر پستان است. فقیهان امامیه جملگی قطع هر یک از پستان های زن را موجب نصف دیه کامل دانسته اند اما درخصوص دیه نوک پستان ها اختلاف نظر دارند؛ برخی دیه قطع نوک پستان ها را موجب دیه کامل، برخی معتقد به ثبوت یک هشتم دیه کامل، عده ای قایل به ثبوت ارش و گروهی هم میزان دیه نوک پستان ها را براساس قاعده مساحت محاسبه می کنند. قانون گذار در ماده (669) قانون مجازات اسلامی، در زمینه قطع هر یک از پستان ها به تبعیت از اجماع فقها، نصف دیه کامل زن را ثابت دانسته اما درخصوص نوک پستان ها حکم مستقلی بیان نکرده است. براساس این پژوهش، درخصوص دیه نوک پستان ها علاوه بر اینکه به جهت فقهی نمی توان جز نظریه ارش را استوار یافت، فی الحال که مقنن از مستقل انگاشتن نوک پستان ها خودداری ورزیده دست کشیدن از اطلاق ماده (669) ممکن نیست. در نهایت به دلایل قانونی بایستی براساس قاعده مساحت دیه نوک پستان را تعیین کرد، مضاف بر اینکه تعیین ارش برای منافع ملازم با نوک پستان و افزودن آن به دیه قطع، وجاهت شرعی و قانونی ندارد.

    کلیدواژگان: دیه، نوک پستان، مساحت، ماده (669)، ماده (560)
  • ابراهیم غلامی حاتم*، هانیه همت یار، عاطفه فرخی صفحات 25-34
    مقدمه

    بافت های کراتینه همواره به عنوان نشانگر جذب عناصر مختلف در بدن مورد توجه بوده است. در این پژوهش، ترکیبات مو و ناخن افراد ساکن در جامعه شهری همدان برای تعیین مقدار، اختلاف و ارتباط عناصر اندازه گیری شده است.

    روش بررسی

    نمونه ها از سطح شهر همدان در سال 1398 جمع آوری شد. افراد به تفکیک جنس و سن به 3 گروه سالم، ورزشکار و معتاد براساس فعالیت فیزیکی دسته بندی شدند. مطالعه کمی ترکیبات عنصری موجود در نمونه های مو و ناخن با استفاده از روش پیکسی اندازه گیری شد. بررسی داده های آماری با استفاده از نرم افزار OriginLab انجام شد.

    یافته ها

     در بین عناصر شناسایی شده در نمونه های موی سر افراد زن ارزش مقداری بین عنصر P با عناصر Cr و Ni تفاوت مهم (001/0=> P) و با عنصر Co تفاوت متوسط (01/0=> P) تعیین شد و در موی سر افراد مرد اختلاف معنا داری یافت نشد. همچنین ارزش مقداری عنصر P بین گروه های افراد عادی با معتاد و ارزش مقداری عنصر Ca بین گروه های ورزشکار و معتاد معادل (01/0=> P) به دست آمد. در نمونه های ناخن افراد زن نیز بین عنصر P با عناصر Ca، Cr و Al تفاوت مهمی وجود داشت. در بین عناصر مشترک موجود در نمونه های مو و ناخن افراد ضریب همبستگی 33/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

     وجود اختلاف معنا دار بین عنصر کلسیم موجود در نمونه مو و ناخن و نیز نسبت آن می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی در پزشکی قانونی با درنظر گرفتن متغیرهای جنسیت و سن افراد کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: مو، ناخن، عناصر اختلاف، کلسیم، پرتو ایکس مشخصه
  • آذر تابش*، بشیر نازپرور، رضا حاج منوچهری صفحات 35-44
    مقدمه

    شواهد تجربی در بسیاری از کشورها دلالت بر آن دارد که در دوره رکود اقتصادی حوادث شغلی کمتری گزارش می شود که می تواند به دلیل تغییر رفتار گزارش دهی کارگران به دلیل ترس از اخراج شدن و بیکار ماندن و یا تغییر در شرایط ایمنی کار یا کاهش میزان ساعات کارکرد باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نوسانات اقتصادی (رکود و رونق اقتصادی) بر میزان طرح شکایت کارگران (رفتار گزارش دهی) از حوادث شغلی و کشف دلایل مربوط به آن انجام گرفت.

    روش بررسی

    در پژوهش حاضر فرضیه مورد نظر بر مبنای مدل بونه و ون آرز (2006)، جهت 31 استان ایران در دوره زمانی سال های 1393 تا 1397 با روش پنل دیتا و مدل اثرات تصادفی به صورت تحلیلی توصیفی مورد آزمون قرار گرفت. کلیه آمار و اطلاعات مورد نیاز از منابع کتابخانه ای و سالنامه های آماری مرکز آمار ایران، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان پزشکی قانونی کشور جمع آوری شده است.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که بین نرخ بیکاری (متغیر جایگزین نوسانات اقتصادی) و نرخ حوادث شغلی منجر به مصدومیت (غیر فوتی) که میزان آن به رفتار و تصمیمات کارگران بستگی دارد، یک رابطه معنادار منفی با ضریب 256/0- وجود دارد. اما بین نرخ بیکاری و نرخ حوادث شغلی منجر به فوت که تحت تاثیر رفتار گزارش دهی کارگران قرار نمی گیرد، رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین برآوردها نشان می-دهد عواملی نظیر تغییر در سطح بیکاری، تغییر در سطح اشتغال، افزایش نرخ اشتغال جوانان و افزایش ساعت کاری کارگران اثر معناداری بر نرخ حوادث شغلی ندارد و صرفا با افزایش سهم شاغلان در بخش صنعت این نرخ افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

     در این پژوهش این فرضیه که نرخ حوادث شغلی با نوسانات اقتصادی رابطه معنادار داشته و در وضعیت رکود اقتصادی، کارگران تصمیم می گیرند از این حوادث کمتر به مراجع قضایی شکایت کنند، رد نمی شود.

    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، حوادث شغلی، بیکاری
  • مهیا معصومی، ویدا شفتی*، فریبا صادقی صفحات 45-50
    مقدمه

    پرده بکارت، غشایی با ضخامت متغیر است که ورودی واژن را می‌پوشاند. تشخیص ریخت‌شناسی پرده بکارت و شناسایی انواعی که دارای اختلال هستند، اهمیت پزشکی قانونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی ریخت‌شناسی پرده بکارت در نوزادان دختر بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی بود. جامعه آماری که با روش نمونه‌گیری در دسترس شامل 246 نوزاد متولد شده در بیمارستان شهید رجایی تنکابن- ایران (تابستان تا زمستان 1399) بود. معیارهای ورود به مطالعه شامل: نوزاد تازه متولد شده، اخذ رضایتنامه کتبی مادر، معاینه پرده بکارت و معیارهای خروج از مطالعه: نوزادان نارس و نارضایتی خانواده بود. پس از معاینه نوزاد، اطلاعات در چک‌لیست وارد شد و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 24 مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته‌ها

    در این مطالعه از 246 بیمار ارزیابی شده، 166 مورد (67/47درصد) از نوزادان دارای پرده حلقوی، 30 مورد (12/19درصد) دارای پرده بکارت ماسوره ای، 22 مورد (8/94درصد) دارای پرده بکارت هلالی، 15 مورد (6/09 درصد) دارای پرده بکارت چین‌دار، 2 مورد (0/1/ 8درصد)پرده بکارت سپتوم‌دار، 2 مورد (0/1/8 درصد) پرده بکارت غربالی و 8 مورد (3/25درصد) پرده بکارت دندانه‌ای بودند. در این مطالعه یک مورد پرده بکارت بدون منفذ(0/04درصد) مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری

     تشخیص هایمن بدون منفذ می‌تواند همراه با هماتوکولپوس و هیدرویورترونفروزیس باشد. انجام معاینه پرده بکارت در اولین ویزیت بعد از تولد توسط پزشک مرتبط ضروری است.

    کلیدواژگان: ریختشناسی پرده بکارت، نوزادان دختر، پرده بکارت بدون منفذ، معاینه فیزیکی
  • محمدرضا خزعلی، فرخنده جمشیدی* صفحات 51-58
    مقدمه

    کودک آزاری از مشکلات شایع جوامع مختلف است که اثرات منفی بر سلامت جسمی و روحی و عملکرد کودک و جامعه دارد. در مطالعه حاضر، علل قابل پیشگیری کودک آزاری مراجعان به سازمان پزشکی قانونی اهواز طی سال های 1390 لغایت 1399 بررسی شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه اپیدمیولوژیک تحلیلی پرونده های پزشکی قانونی کودک آزاری در سال های 1390 الی 1399 موجود در پزشکی قانونی شهر اهواز بررسی شد. اطلاعاتی شامل جنسیت، سن، تحصیلات، منطقه زندگی، نوع والدین (تنی/ناتنی)، علل آزار و اعتیاد ثبت شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

     49.3درصد از موارد کودک آزاری مذکر و 7/50 درصد مونث بودند و میانگین سنی کودک آزاری برابر با 2.19 ± 10.26 سال بود. همچنین 69.9درصد از موارد کودک آزاری فقیر و 30.1درصد در سطح متوسط بودند. 56.2درصد از موارد کودک آزاری دارای والدین تنی بودند. 74درصد از موارد کودک آزاری دارای دو والد بودند 72.2درصد از موارد کودک آزاری بی سواد، 24.7درصد دیپلم و 4.1درصد فوق دیپلم بودند. همچنین از بین موارد کودک آزاری 53.4درصد به دلایل جسمی و 46.6درصد به دلایل جنسی مورد کودک آزاری قرار گرفتند. از موارد کودک آزاری 47.9درصد دارای اعتیاد به تریاک و حشیش بودند.

    نتیجه گیری

     وقوع کودک آزاری به تفکیک جنسیت کودک تفاوتی را نشان نداد و سطح رفاهی و اقتصادی پایین، سطح تحصیلات پایین، داشتن ناپدری یا نامادری و اعتیاد والدین از ریسک فاکتورهای بروز کودک آزاری بودند. همچنین میزان بالای کودک آزاری جسمی و جنسی در این مطالعه بسیار نگران کننده است.

    کلیدواژگان: کودک آزاری، آزار جسمی، آزار جنسی، شرایط فردی، شرایط اجتماعی
  • زهرا عرفانیان طالعی نوغان*، سید آریا حجازی، اکرم فتوت، مهدیس حمزه صفحات 59-68
    مقدمه

    مساله تمارض و فریبکاری یکی از مهم ترین مسایل مورد بررسی در روانپزشکی قانونی است. به همین دلیلی هدف اصلی این مطالعه بررسی شیوع تمارض در مراجعه کنندگان به بخش روانپزشکی پزشکی قانونی خراسان رضوی در سال های 1395 و 1396 است.

    روش بررسی

    در یک مطالعه مقطعی طی فروردین سال 1395 تا تابستان1396 افرادی که از سوی مرجع قضایی به بخش روانپزشکی پزشکی قانونی مشهد معرفی شده بودند بر اساس معیارهای اختلالات روانیDSM-5 توسط متخصصان روانپزشکی مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند. سپس با استفاده از تست ارزیابی تمارض (M-FAST) درصورت تایید تمارض وارد مطالعه می شدند. روش تحقیق از نوع مقطعی-توصیفی بود. پس از جمع آوری پرسشنامه ها اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     باتوجه به نتایج این پژوهش 42 مورد از افراد مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی 12/355 ± 35/21 و سطح تحصیلات پایین و ابتدایی (4/29درصد) بی سواد (5/23درصد) و بیکار (48.6درصد) بودند. بیشترین تمارض در حیطه اختلال شناختی 75درصد و بعد از آن اختلال ادراکی 75درصد بود. بالاترین میزان علت مراجعه برای اخذ غرامت و دیه (30.6درصد) بوده است. در این مطالعه ارتباط معناداری بین علت مراجعه متمارضان با مقدار 002/0=P، شغل مراجعان با مقدار 00/0=P، و تحصیلات با مقدار 00/0=P و تمارض وجود داشت.

    نتیجه گیری

     یافته های این پژوهش نشان داد که تبعات ناشی از سطح تحصیلات پایین و به دنبال آن بیکاری را می توان به عنوان یکی از فاکتورهای موثر و زمینه ساز بروز تمارض به منظور کسب منفعت مالی و قضایی دانست.

  • زهره هنرور*، آریا حجازی، شهرزاد قدیریان صفحات 69-70
|
  • MohammadAli Mahdavi Sabet, AliAsghar Ghorbani* Pages 1-10

    Abortion, as a challenging social and moral phenomenon, has occupied the minds of human beings and governments since time immemorial. Today, we are witnessing the spread of this phenomenon along with the development of societies and subsequently led to different reactions of governments in accordance with the adopted criminal policy. In this article, while examining the evolution of abortion legislation in Iran, the approach of Iranchr('39')s criminal policy in this field is realized. In the category of criminal policy, the response to the criminal phenomenon is either repressive or preventive; A penal policy that is limited to repressive punishments will not be very successful, especially in the case of abortion, which has one of the highest black numbers. Iranchr('39')s criminal policy towards this phenomenon should be considered as a punitive approach and lacks a preventive attitude. After the Islamic Revolution, the crime of abortion and its rulings were written with a strict view; Although with the passage of the Medical Abortion Law, the legislature sought to moderate its absolute criminality, in recent years there have been whispers about abrogations or severe restrictions on this article. However, Iranchr('39')s criminal policy, at least on the phenomenon of abortion, has been shaky and on a downward trend

    Keywords: Abortion, Criminal policy, Criminology, Abortion law, Forensic medicine, Screening
  • MohammadJa'far Sadeqpour*, Yousof Fateminia Pages 11-24

    Determining the amount of Mammary Gland Diah or Arsh one of the most important topics in the field of jurisprudence and islamic punishment law. The aim of this study is to explain the importance and consequently to clarify the task of the legal medical organization in the expert opinion of the crime on the Mammary Gland. Imamie Jurisprudents unanimously declared that the amputation of each of the feminine breasts will incur half of full blood money. However, there is disagreement over the amount of blood money when only the tips of the feminine breast is amputated; some declare that it will incur a full blood money and some believe that only one eights of a full blood money will be incurred, others declare Arsh for the incurred injury. Findings of the research suggest that jurisprudentially none other than Arsh could be prescribe. In addition, since the legislature did not construe the nipples as independent, we cannot ignore the absolute application of art. 669. Therefore, on a legal ground, the blood money for the nipples can be determined only based on the principle of the area. Furthermore, the designation of Arsh for the benefits of the nipples and adding it to the blood money for the amputation has no jurisprudential or legal justification.

    Keywords: Diah, Nipple, Area, Art. 669, Art. 560
  • Ebrahim Gholami Hatam*, Haniyeh Hematyar, Atefeh Farokhi Pages 25-34
    Introduction

    Identification and analysis of keratin-based tissues has always been used as an indicator of different element absorption into the body. In this study, the hair and nail compositions of people living in the urban community of Hamadan to determine the amount, difference and relationship of the measured elements were investigated.

    Methods

    Samples were collected from the city of Hamadan in 2019. By considering the sex and the age, the people were divided into three group of normal, athlete and addicted based on physical activities. The quantitative elemental concentration in hair and nail samples was determined by PIXE technique. The statistical data were performed by Origin Lab pro software.

    Results

    Among the identified elements in the hair samples of females, a significant difference was determined between the element P with the elements of Cr and Ni (P<0.001) and a moderate difference with the element Co (P<0.01). No significant differences were found between hair elements in the male gender. Also, the quantitative p-value of element P between groups the normal people with addicts as well as the p-value of element Ca between groups of athletes with addicts was equal to p 0.01. In female nail samples, there was a significant difference between the element P and the elements of Ca, Cr and Al. The correlation coefficient of 0.33 was found among the common elements in the hair and nail samples.

    Conclusion

    The existence of a significant difference between the Calcium and its ratio in the hair and nail sample by considering the variables of gender and age can be used as a biomarker in forensic medicine.

    Keywords: Hair, Fingernail, Trace element, Calcium, PIXE
  • Azar Tabesh*, Bashir Nazparvar, Reza Haj Manoochehri Pages 35-44
    Introduction

    Empirical evidence in many countries implies that fewer occupational accidents are reported during recessions that could be due to a change in workers' reporting behavior which is due to fears of being fired and unemployed, or a change in working safety conditions or a reduction in working hours. Therefore, the study aimed to investigate the effect of economic fluctuations (economic boom & recession) on the rate of workers' complaints (workers' reporting behavior) of occupational accidents and identify the reasons for it.

    Methods

    In the present study, the hypothesis on Boone & van Ours (2006) model, for 31 provinces of Iran in the period 2014 to 2018 using the Panel data method and Random Effects model and analytical- descriptive form was tested. All required statistics and information have been collected from library resources and statistical yearbooks of the Statistics Center of Iran, the Ministry of Cooperatives Labor and Social Welfare, and the Legal Medicine Organization.

    Results

    The findings of this study indicate that there is a significant negative relationship (-0.256 coefficient) between the unemployment rate (proxy to economic fluctuations) and non-fatal occupational accident rates that the amount of which depends on workers' behavior and decisions. But there is no significant relationship between the unemployment rate and fatal occupational accidents which are not affected by workers' reporting behavior. Estimates also show that factors such as changes in the level of unemployment, changes in the level of employment, increasing employment rates of young people, and increasing working hours of workers do not have a significant effect on occupational accident rates and only increase the share of employees in the industry have a significant effect on occupational accident rates.

    Conclusion

    In this study, the hypothesis that occupational accident rates have a significant relationship with economic fluctuations and in recession, workers decide to complain fewer to the judiciary, is not rejected.

    Keywords: Legal Medicine, Occupational Accident, Unemployment
  • Mahya Masoumi, Vida Shafti*, Fariba Sadeghi Pages 45-50
    Introduction

    The hymen is a membrane of variable thickness، covering the vaginal entrance. Acknowledging the morphology of the hymen as well as identifying hymen abnormalities has a medicolegal importance. Therefore، the purpose of this study is to evaluate the morphology of the hymen in female newborns.

    Methods

    A descriptive study was conducted. Statistical population, collected by convenient sampling method, was consisted of 246 newborns in Shahid Rajaei Hospital, Tonekabon, Iran (summer and winter 2020). Inclusion criteria were new born babies, written consent, and hymenal exam while exclusion criteria were preterm newborns and family dissatisfaction. Subsequent to the examination of newborns, information was imported into the relevant checklist and SPSS software version 24 was utilized to process the information.

    Results

    Out of 246 evaluated-patients، the results were as it follows: 166 cases (67. 47%) of neonates with annular hymens, 30 cases (12. 19%) with sleeve-like hymens, 22 cases (8. 94%) with crescentic hymens, 15 cases (6. 09 %) with fimbriated hymens, 2 cases (0. 81%) with septate hymens, 2 cases (0. 81%) with cribriform hymens, and 8 cases (3. 25%) with dentated hymens and one case of imperforated hymen (0. 4%).

    Conclusion

    Since undiagnosed imperforated hymen can be associated with hematocolpos and hydrouretronephrosis، it is essential that the relevant physician examines the hymen at the first after-the-birth visit.

    Keywords: Hymen morphology, Female newborns, Imperforated hymen, Physical exam
  • MohammadReza Khazali, Farkhondeh Jamshidi* Pages 51-58
    Introduction

    Child abuse is one of the common problems in different societies that has negative effects on the physical and mental health and functioning of the child and society. In the present study, the preventable causes of child abuse in ahwaz forensic medicine organization during 2011-2020 were evaluated.

    Methods

    In this epidemiological-analytical study, the forensic records of child abuse in the years 2011 to 2020 in the forensic medicine of Ahvaz were examined. File information including gender, age, level of education, area of residence, type of parents, causes of harassment and addiction. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    49.3% of child abuse cases were male and 50.7% were female, and the mean age of child abuse was 10.26±2.19 years. Also, 69.9% of child abuse cases were poor and 30.1% were moderate. 56.5% of child abuse cases had physical parents. 74.0% of child abuse cases had two parents. 72.2% of child abuse cases were illiterate, 24.7% had a diploma and 1/4% had a post-diploma. Among child abuse cases, 53.4% were physically abused and 46.6% were sexually abused. Of the child abuse cases, 47.9% were addicted to opium and cannabis.

    Conclusion

    The incidence of child abuse did not differ by gender, however low levels of well-being and economics, low levels of education, having a stepfather or stepmother, and parental addiction were risk factors for child abuse. Also, the high rate of physical and sexual abuse of children in this study is very worrying.

    Keywords: Child abuse, Physical abuse, Sexual abuse, Personal circumstances, Social conditions
  • Zahra Erfanian Talee Noughan*, Seyed Arya Hejazi, Akram Fotovat, Mahdis Hamzeh Pages 59-68
    Introduction

    The issue of malingering and deception is one of the most important issues in forensic psychiatry. Therefore, the main purpose of this study was to prevalence assessment of psychological phenomena by malinger clients who referred to the forensic psychiatry department of Khorasan Razavi from April 2016 To Summer 2017.

    Methods

    In a cross-sectional study during April 2016 to summer 2017, Individuals who were referred to the psychiatric department of Mashhad forensic medicine by the judicial authority that Initial evaluation by psychiatrists according to DSM-5 criteria for mental disorders. Then using an M-FAST test malinger assessment for malinger clients who was confirmed in this study. The research method in this study was cross-sectional-descriptive. After collecting the questionnaires, the information was analyzed by SPSS statistical software.

    Results

    According to the results of this study, 42 people were studied with an average of 35. 21 ± 12. 355 and low level of education (primary (29. 4%), illiterate (23. 5%) and unemployed (48. 6%). The range of cognitive disorder was 75% (26 cases) and then perceptual disorder was 75% (25 cases). Also, the highest rate of referral of patients in the present study was for compensation and blood money (30. 6%).

    Conclusion

    The findings of this study indicate that the consequences of low education and subsequent of unemployment and low social and economic status can be considered as one of the effective factors and grounds for the occurrence of discrimination in this group of clients that use it for financial and judicial benefit (escape from criminal responsibility).

    Keywords: Psychological Phenomena, Forensic Medicine, Malingering
  • Zohreh Honarvar*, Arya Hedjazi, Shahrzad Ghadirian Pages 69-70